Până acum, cunoașteți zona generală, dar este posibil să căutați în continuare subiectul exact. Iată o tehnică pe care am găsit-o utilă.
Cer elevilor să propună trei subiecte sau întrebări – pe scurt, în scris și în ordinea priorităților. S-ar putea să vă gândiți: „Ei bine, aceasta nu este tocmai o sugestie câștigătoare a lucrari disertatie la comanda premiului Nobel. Dacă nu mă pot stabili cu un subiect, cum pot să propun trei?” Pentru că, crezi sau nu, este adesea mai ușor să notezi trei idei decât să alegi doar una. Când încercați să generați „cea mai bună idee”, există multă presiune pentru a alege exact cea potrivită. La urma urmei, va trebui să lucrezi la el pentru ceva timp. Știind asta, eziți. Întârzi nu pentru că îți lipsesc ideile, ci pentru că ești reticent să o alegi pe cea mai bună.
Scrierea a două, trei sau chiar patru idei scade presiunea dramatic. Nu ești dedicat niciunuia dintre ei. La fel de important, această mică listă vă ajută să discutați cu profesorii despre ceea ce contează cel mai mult pentru dvs. Consilierul tău potențial va afla despre interesele tale principale și, pe măsură ce vorbești, s-ar putea să descoperi că ideile aparent diferite au o temă comună. (Dacă susțineți aceste discuții în timpul anului junior, veți avea un avans în ceea ce privește teza și puteți obține câteva sfaturi utile cu privire la cursurile pe care să le urmați ca pregătire.)
Sfat: dacă nu sunteți sigur cu privire la subiectul tezei de urmat, încercați să generați o listă tentativă de trei subiecte sau întrebări. Le puteți restrânge mai târziu în discuțiile cu profesorii.
Pentru a ilustra, să ne uităm la o listă de studenți cu trei subiecte de teză în politica americană. Primul articol menționează revoltele care au urmat asasinarii lui Martin Luther King din 1968. Al doilea este referitor la reforma bunăstării în timpul administrației Clinton. Iar a treia este despre acțiunea afirmativă.
Ce parere are elevul însuși despre această listă? Pentru el, articolele ar putea sugera un interes de bază sau mai multe proiecte diferite. Discuția cu un consilier va explora asta. Interesul de bază ar putea fi politica rasială, care este o trăsătură dominantă atât a revoltelor, cât și a acțiunii afirmative și o componentă majoră a politicii de bunăstare. Poate că accentul este într-adevăr rezistența politică din partea săracilor, indiferent dacă sunt negri, albi sau latino. Poate că acesta este rolul guvernului federal de a răspunde la problemele sociale la scară largă. Sau ar putea fi cu totul altceva. Lista în sine va declanșa o discuție constructivă. Scrierea lui vă va ajuta să vă gândiți la el – înainte și în timpul întâlnirilor cu potențialii consilieri.
Chiar dacă nu v-ați hotărât asupra unui subiect, este destul de ușor să generați o listă ca aceasta. Și este surprinzător de util. În discuțiile cu profesorii, este posibil să puteți identifica unele interese de bază și să treceți dincolo de ele pentru a găsi un subiect de cercetare specific. Acest subiect ar putea fi unul deja pe listă sau ar putea apărea din discuțiile dvs. Chiar dacă nu îți rezolvi subiectul în această primă întâlnire, ar trebui să te apropii mult mai mult de a-l defini.
obiectivele întâlnirii cu un potențial consilier
Dincolo de a afla mai multe despre posibile subiecte, întâlnirea ta cu un potențial consilier ar trebui să atingă două sau trei obiective concrete.
În primul rând, dacă sunteți confortabil cu profesorul, personal și profesional, mergeți mai departe și încheieți afacerea. Cere-i să semneze documentele școlii și să devină oficial consilierul tău. Dacă preferați să discutați cu alte facultăți înainte de a alege, mergeți mai departe. Poate părea puțin ciudat, dar este o problemă mică în comparație cu alegerea consilierului greșit. Doar mulțumește-i membrului facultății cu care ai vorbit — curtoazia contează — și spune-i că speri să te decizi în curând despre un consilier. Apoi faceți întâlniri cu alți profesori pe care îi luați în considerare. Fă-o destul de curând, fă-ți alegerea și apoi completează documentele departamentale. Nu ezita să te întorci la primul sau al doilea profesor cu care ai vorbit, dacă acesta se dovedește a fi cel mai bun consilier pentru tine.